God jul!

Ett glas rött, en datorväska och ett superfint silverhalsband i julklapp, en pizza, en paradisask, 2 bingolotter (ingen vinst än men den kommer), nötter och en färdigklädd julgran. Julen kanske inte är så dum i alla fall :) 
Jag vill önska alla mina vänner, bekanta och annat löst folk en riktigt GOD JUL och jag hoppas att tomten kommer till er alla trots att han verkar ha fått problem.....


Min första 30-års present

I dag fick jag min första 30-års present. En tårtspade som är formad som en klacksko. Tack rara Titti, du är super!!


Kaffetanten :)

Vit ja, helgen var ju inte vit, det ska jag inte påstå. Men roligt var det :)
Jag och Lisa gav oss iväg med tåget till Uppsala. Vi hade precis börjat vårat nya positiva tänkande och klev därför på med ett leende trots en tågförsening på ca 1,5 timme. Vad gör det när vi är påväg på fest tänkte vi och begav oss iväg till cafévagenen för en kopp kaffe. Tjejen i kassan hade verkligen inte anammat den postiva inställningen och vårat nya ljusa sätt att se på livet. Nej, hon hade en dålig dag i världsklass. Vid frågan om kaffe snäste hon av oss med att vattnet hade frysit och att hon minsann inte kunde fixa kaffe. När vi lite frågande tittade på kaffebryggaren som stod och bryggde hett, svart gott kaffe så sa hon att vi kunde få lite kaffe som var bryggt kvällen innan om vi ville. Det var kallt men skulle nog gå ner om man var riktigt kaffesugen. När vi började skratta och pekade på det färska kaffet så påstod hon att hon ville bygga en kaffereserv först innan hon kunde börja servera oss varsin kopp. Märkliga människa!!!! Lisa försökte desperat dra ett skämt varav den deprimerade kvinnan fräser att om vi skämtar en gång till så tänker hon kliva av!! Hon stirrar stint på oss och säger med desperat röst att "det är faktiskt inte roligt". För min egen del hade det varit oerhört underhållande om hon faktiskt hade klivit av. Nu gjorde hon inte det och vi tjyvade tillslut varsin kopp kaffe ur hennes kaffereserv. Resan kunde bara bli bättre efter detta och det blev den :) 


Vitt, vitt, vitt.....

Det vita är verkligen vitt nu! Inget är så exotiskt som det vita. Vitt i sinnet vitt i naturen, vitt, vitt, vitt.....
Bilden nedan från Vida blick förra året i februari är så nära man kan komma både det vida och det vita :)


Året som gick.....

Jag har många gånger funderat över året 2009 och tänkt att det nog inte har hänt så mycket under det här året. Hur har det då egentligen varit? Vad har hänt och vad har jag gjort?

Jag gör en resumé nu eftersom vi är inne på sluttampen och tiden förmodligen kommer att bli knapp för att göra detta under de kommande veckorna.

Januari: Året inleddes med en fast anställning på mitt drömjobb.
Februari: En fantastisk skridskosäsong tog sin början och jag ägnade många helger åt detta underbara nöje. Ingela var min trogna följeslagare och vi upplevde många roliga timmar på isen runt om i hela Dalarna.

Mars: Sälenresa med tjejerna. Var en toppenhelg för många, en början på kaos för andra!
April: Våren kom till Sverige och den bjöd på vackert väder, kommer ihåg påsken som en mysig helg. Jag, Anna och Sofie tog en relativt spontan tur över dagen till Stockholm, fikade, flanerade och hade det bra.
 
Maj: Kommer faktiskt inte ihåg så där jättemycket av maj månad men jag och Anna åkte mycket bil vilket alltid kommer att vara ett kärt minne för mig. vi upptäckte en ny liten oas utanför Hedemora och åt många sallader på denna fantastiska plats som ni kan se här nedan.

Juni: Vi var till Stockholm ännu en gång men denna gång för att prova kroglivet vilket inte alls var så dumt. Vi hade en toppenhelg i Sofies pappas lilla lägenhet. Juni avslutades med midsommar i Göteborg vilket var en regnig tillställning. Men vi fick sill, nubbe och underbart sällskap av människor som alltid förgyller min tillvaro när vi lyckas ses någon gång per år.
 
Juli: Inleddes med Husbyfesten......tänker inte säga mer om den, och avslutades med Göteborg, igen! Denna gång med andra människor i en hyrd lägenhet på Linnégatan. En toppenhelg för vissa ;)
Augusti: Började med flytt till Falun, ett bra beslut som jag inte ångrar även om jag kan sakna att ha mina kära 5 minuter bort. Månaden fortsatte sedan med semester och Spanien. Spanien var super, en riktig hälsovecka faktiskt med milslånga promenader, god mat, gott dricka och framför allt en vinst i en hel hög med nya vänner :)

September: Otroligt dåligt med minne från September men en återtripp till Stockholm vet jag att det blev. Lisa sprang Lidingöloppet och vi hejade troget på och blev trötta av att bara titta på alla dessa hurtbullar. Men hon var fantastisk och jag kände mig varm och glad i hela kroppen när hon passerade mållinjen på en helt otrolig tid. Sofie och Ingela kanske inte ser jätte engagerade ut när det gäller att heja fram Lisa men det var dom :)
 

Oktober:  Bjöd på många supermysiga mysfredagar, jobbfest hos vår chef i hans mysiga stuga och Marias återkomst till kroglivet efter en "skaffabarnpaus" :)
November: Mörkret lägger sig över oss och det är hög tid att stänga in sig med tända ljus och fler myskvällar. Det här var månaden som bjöd på middagar med vin och god mat.

December: Ja och här är vi nu och efter att ha gått igenom detta år så måste jag erkänna att det inte har varit så händelselöst i alla fall. Jag har det mesta man kan önska sig och upplever väldigt mycket med mina älskade vänner. Naturligtvis har året också innefattat endel tråkigheter men jag inser ändå att det roliga överträffar det tråkiga så jag summerar det som ett bra och händelserikt år. Tack allihopa för att ni finns och förgyller mina dagar, månader och år :)


En helt ok dag....

Hårologi Linda och Lisa, tror jag blir ett bra namn på vår nya karriär. Ibland funderar man ju faktiskt om man inte borde göra något som är lite mindre ansvarsfullt och lite lättare än det jobb som vi har i dag. Kanske baka kakor på ett konditori, sälja doftljus i en pysselbod eller varför inte klippa och färga lite hår. I dag har vi iaf övat på det sistnämnda. Ribban var väldigt låg och det enda kriterium vi hade var att vi hoppades att kunna visa oss på jobbet under morgondagen. Jag tror faktiskt att det ska funka :) Jag ska tillägga att vi naturligtvis inte är några stjärnor på det här med klipperi än så vi får nog ägna oss åt socialt arbete en stund till. Men övning ger färdighet och nästa gång kanske jag vågar klippa lite mer än 3 mm i Lisas hår.....

Annars har dagen i dag varit som de flesta andra dagar förutom en mindre katastrof som sen visade sig inte vara en katastrof. Min mobil låg kvar hemma i hallen alldeles själv hela dagen när jag var på jobbet. När jag insåg det i morse så var detta en katastrof, när jag kom hem och sen insåg att jag kanske inte är världens mest eftertraktade människa så förstod jag att det inte var en katastrof. Men det känns liksom som att man kan missa något om man inte är tillgänglig HELA TIDEN!! Ja, ja nu vet jag att jag kanske inte missade något jätte sensationellt men jag hade kunnat göra det och därför så kommer det inte att hända igen!!

Alltså sammantaget: En helt ok dag, en ny karriär på gång och inga större katastrofer. Godnatt :)

Julstämning???

Försöker förtvivlat att införskaffa mig lite julstämning men icke........
Men ingen ska säga att jag inte har försökt

 

Julklappsfest hos Anna där jag efter mycket slit lyckades sno åt mig 2 paket varav det ena innehöll dessa mycket fina julstrumpor :)

 

Julfrukost hemma hos mig på luciamorgonen och efterföljande besök i Hedemora kyrka för luciafirande på kvällen.

Nej jag har verkligen försökt!!!!!
Tänkte att bara det kommer snö så. Idag kom det snö, känns ingen skillnad, men snart ska jag ta mig i kragen och börja tro på tomten igen, snart.......


Helgen vecka 50

Iklädd  lucias kläder och med ljus i hår gästade jag under gårkvällen årets julfest med jobbet. En rolig tillställning som bjöd på god mat och mycket skratt. Hade faktiskt tänkt att visa lite bilder men så blev icke fallet. Under kvällen tog jag glad i hågen upp min kamera och kände mig nöjd med att jag kommit ihåg att ladda batteriet föregående kväll. Jag kände mig dock mindre nöjd när jag insåg att batteriet satt kvar i laddaren hemma. Nåväl kvällen förlöpte till största belåtenhet trots att jag inte fick föreviga den på kort.

Dagen i dag har gått i julens tecken. Jag har bakat lussebullar med mandelmassa i, kokat lingonsylt, griljerat skinka och lagt in sill och nu skulle jag bara ha haft någon att dela godsakerna med! Ni förstår väl själva att det kan bli jobbigt för mig att äta upp 47 bullar, 5 dl lingonsylt, 2 burkar inläggninssill och 2 kg julskinka, men jag ska verkligen göra mitt bästa!! 

Dagen avslutades med middag och gäster. Finfrämmande från Hedemora av Sofie och Lukas och finfrämmande från andra sidan stan av Lisa. Det verkade som att alla uppskattade maten utom Lukas. Men det är klart, lövbiff i cheddarostsås med pressad potatis var inte heller min favoriträtt när jag var 3 år. Han åt iaf potatis och hade därmed gjort sig förtjänt av lördagsgodiset som väntade vilket gladde oss andra så vi också fick hugga in på våra påsar:)

Kvällen har också resulterat i att vi har en någolunda klar plan till Sydafrikaresan. Eller klar och klar..... Vi har hyrt en bil som vi hoppas att vi får plats i trots att det stod att den var för 2 vuxna och 2 barn. Vi har kommit överens om att Lisa i det här fallet borde kunna räknas som 2 barn då hon är både yngst och minst:) Vi har också enats om vissa aktiviteter så som att besöka Taffelberget i Kapstaden (Lisa vandrar upp och jag och Sofie åker linbana). En och annan vingård kommer vi också att hinna med, lite safari, lite strutsar, lite grottor, lite naturupplevelser, någon kåkstad och några dagar på stranden. Allt detta är alltså under förutsättning att vi får plats i den lilla bilen vi har hyrt. Men vi är optimistiska och känner oss nöjda med att nästan ha en plan.

God natt!!!!

Inga julklappar i år!

Påväg till ett helt onödigt möte i Örebro under gårdagen så kom Lindesbergspolisen på mig med att trampa lite för mycket på gasen. Mitt i skogen, som från ingenstans, dök deras fina blåa civilbil upp och blinkade åt mig som en extra liten julprydnad i den vita idyllen. Dom som tänkt sig få en julklapp av mig i år kan börja vänja sig vid tanken på att bli utan, sorry :)


RSS 2.0