Lördag 28.11.09

Igår ringde min låtsaspappa. Han ville nog bara prata lite, fråga vad jag hade för mig och så en fredagkväll. Jag berättade att jag som vanligt hade fredagsmys med Lisa. Sallad, godis från hemmakväll och idol ni vet. Med en viss panik i rösten talar han då om för mig att jag aldrig kommer att träffa en kille om jag ska fortsätta att sitta hemma och kolla tv och äta godis på helgerna. Han hade minsann fått ge sig iväg ut på krogen för att hitta på min mamma och det är tydligen vad man ska göra på helgerna om man är singe!!!!

Men nu är det så här förstår du kära låtsaspappa, att jag har inget intresse av krogen längre, jag är utbränd på krogen, jag är less på dansen och jag är galet trött på bakfylla!!! Jag har i och för sig hört fler säga att det är hopplöst att hitta någon att dela livet med om man inte ger sig iväg ut. Min chef tex. han säger att mitt enda hopp står till att det är en riktigt snygg tv-licens farbror som en dag plingar på och blir blixtförälskad i mig. Men nu när jag köpt mig en riktigt stor tv och dessutom betalar tv-licensen så är väl även det kört antar jag. Ja, inte vet jag.

För en liten stund fick detta mig att tänka att jag borde gå på Hela Huset Gungar i kväll men jag ångrade mig genast. Dagen i dag bjuder på julgodisbak, adventspyssel och bio med Lisa ikväll. Det är mycket möjligt att min låtsaspappa, min chef och många andra har rätt men tänk att just nu känner jag mig helt nöjd med livet och med att vara hemma och ta hand om mig själv. Dessutom så vet ju jag, att allt är som vanligt fast ändå väldigt annorlunda :)

Uppdatering!!

Vilken slarver jag är som inte bloggat på länge men nu kommer iaf en liten uppdatering. Röklukten som kom sig av att jag en morgon bestämde mig för att elda upp min plånbok på spisen har försvunnit. Det enda positiva med det var att jag fick städat ordentligt överallt. Tur att jag håller budget så att inga pengar fanns i den :)

Min budget ja, jag har nog inte berättat om den. I alla fall så har jag denna månad för första gången i mitt liv fått mina pengar att räcka ända till nästa lön. Låter väl helt sjukt att jag i vanliga fall inte får det men så är det!!! Har aldrig gillat att spara och min pappa sa alltid att man ska leva så länge man kan. Nu vet jag inte om han menade så länge pengarna räcker men så har jag tolkat det å tänk vad mycket roligt jag har haft :) Men nu är det andra tider. Här är nu alla onödig inköp indragna och jag har endast gjort ett spontaninköp denna månad. Spontaninköpet var heller inte vilket köp som hellst utan Lasses 112 sånger, vilket jag känner mig oerhört nöjd med!!! Har nu tragglat mig igenom nästan alla 112 låtarna på gitarr och det fungerar ganska bra:)När andra lägger upp kläder dom köpt så lägger jag upp en bibel!!!
För övrigt så har dagarna haft andra mer och mindre trevliga saker att bjuda på. Jag och Anna tog oss en sväng till Älvdalen över helgen för att träffa mina kusiner. Det var mysigt och trevligt på alla sätt och vi hann med en liten vända till trängslet. Vädret bjöd på en ordentligt fin himmel som nästintill gav en mystisk känsla och det hela var väldigt vackert.


Dammen från ena sidan och dimman som ligger tjock i dalgången


Och från andra sidanTyvärr kan man sällan återge en känsla på ett kort, men vackert var det i alla fall!!!

Början på denna vecka har bjudit på magsjuka och 1,5 dags frånvaro från jobbet. Men nu är jag på banan igen och i morgon blir det jobb in på sena kvällen, jag ser fram emot det :)


Dagens händelser

1. Försökt att elda upp mitt hem (dock inte med vilje)
2. Glömt mobiltelefonen hemma
3. Jobbat
4. Sanerat lägenheten från brandlukt
5. Tränat
6. Bestämt mig för att sova i vardagsrummet pga röklukt

Ok, dagens värsta händelse var nr. 2

Missbruk.....

En föreläsare i beroendeproblematik som jag en gång lyssnade på försökte att få oss att förstå vilken nivå suget efter alkohol ligger på genom att dra en parallel till godissug som vi alla varit med om.

Du ligger i soffan och börjar tänka på choklad, du vet att du har en chokladbit i kylskåpet, efter en enorm brottningsmatch i hjärnan där du vet att du borde låta bli så inser du att du inte kommer att kunna koncentrera dig på någonting annat under hela kvällen än den där chokladbiten som ligger i kylen. Du stormar ut i köket, öppnar kylen och inser att den är BORTA. Du gastar på alla familjemedlemmar att komma och du radar upp dom. Därefter skriker du i högan sky: GÅ TILL KIOSKEN ELLER DÖ!!!!!!!!

Eftersom jag inte har några familjemedlemmar att gasta på och eftersom jag inte vill dö så återstod endast ett alternativ, jag tog på mig alla kläder och gick till kiosken. Ett missbruk är ett missbruk och just nu håller jag på att rättfärdiga mitt förfall med att jag faktiskt hade huvudvärk, haft en lång dag på jobbet, ingen el hemma osv, osv.

Här är kvällens skörd. Jag känner mig ändå nöjd och citerar en kär vän till mig "jag börjar på måndag".


Det lilla som krävs.....

Att vara själv är inget jag är särskilt rädd för, men att vara ensam är något helt annat. Jag är sällan själv, vilket jag är enormt tacksam över, men ibland känner jag mig ensam. Ensamhet är en förgörande känsla som tenderar att försätta människor i passivitet. Men det är också fascinerande vad lite som krävs för att inte fastna i ensamheten. 

För att häva min ensamhet, som naturligtvis inte är ett verkligt tillstånd utan en jobbig tillfällig känsla, krävdes 2 vänner, fredagsmys, en glad 3-åring, idol, ännu en god vän, en gitarr, två flaskor vin, varma mackor, en vända i publivet i Falun, en lång promenad dagen efter, en trevlig hund, en bra film, sallad från mestro och lite choklad. Kan tyckas mycket men allt kom liksom i samma paket :)
Den trevliga hunden, Kanaya, ute på promenad runt Stångtjärn i söndags
Vy in i skogen denna fantastiska höstdag

Fredagen som kommer kan bli den första fredagen som jag kommer att spendera alldeles själv här i Falun med godis, idol och allt som hör fredagsmys till. Men vet ni, det gör inget för jag är inte längre ensam :)

Hedemora

Ofta saknar jag mina vänner i Hedemora, ofta saknar jag min mamma i Hedemora, ofta saknar jag att hälsa på min pappa i Hedemora, ofta saknar jag mina promenadstråk i Hedemora, men Ibland känns det bra att jag flyttade, i alla fall efter att tagit del av södra dalarnas tidning förra veckan:

 

Hedemorabor deppigast i hela landet


Funderingar.....

Jag har träffat människor som säger att dom faktiskt vill dö.
Jag tror inte att dom faktiskt vill dö, jag tror bara att dom inte orkar leva!

Ibland orkar vi inte leva och då menar jag inte leva iform av att pulsen slår.
Jag menar leva som att: vara glad, göra ett bra jobb, vara en bra vän, vara en bra dotter, motionera, städa, göra sig fin och uppskatta det man har.

Har haft några skitdagar då jag kännt precis så här, hoppas att det vänder snart! 

Samtal som spökar.....

Ett märkligt, oväntat och överraskande telefonsamtal har nu spökat i mitt huvud några veckor. Jag blev glad, varm och började för en sekund att tro på ödet! Inser att det är dags att släppa det nu.........men hur?
Tar en bit choklad så får vi se om det går lättare:)

Tack!

Ljusstaken på bilden fick jag av mina arbetskamrater i inflyttningspresent, jag har länge velat ha just denna och hela veckan på jobbet har präglats av idel kommentarer om att jag faktiskt inte får köpa den utifrån att jag inte har råd nu när jag ska spara till Sydafrikaresan. Nu förstår jag varför ;)
Kanske inte världen bästa bild, men i alla fall världens finaste ljusstake:)


Som dom sjöng.....:)

Jag har haft en toppenhelg, igen!! Ofta så funderar jag på hur livet ska vara, vart det kommer att ta vägen och vad som egentligen är meningen. Men sanningen är att jag ju har det hur bra som helst och jag är ju allt som oftast nöjd med hur både mina vardagar och helger förlöper. I helgen tex har jag haft mina arbetskamrater här på mat och singstar, verkligen superkul :) Å som dom sjöng, med en enorm energi och inlevelse. Jag önskar att jag hade haft en liten video att visa men jag nöjder mig med lite kort.Vilka vackra tjejer :)Sarah in actionJa som sagt, som dom sjöng :)


Helgen fortsatte sedan med kalas hemma hos Ingela med tacotårta, vilket smakade bra och var trevligt. Söndagkväll och natt spenderades hemma hos Anna med hennes barn och hennes hund. Som de flesta vet så är ju inte hundar det bästa jag vet men den här hunden är liksom inte riktigt som andra hundar. Den är lugn, snäll, hoppar inte och över huvudtaget inte så intresserad av mig. Jag tror den gillar mig, eller nej......den gillar ALLA och jag gillar den :)
Nåväl, tack allihopa igen för en toppenhelg.


RSS 2.0