Inget är som väntans tider.......

Nu har jag packat väskan, lagt in räkningarna för betalning, kopierat passet, vägt väskan, insett att bil är bättre än tåg till arlanda, lagt fram reskläder, kollat boendet ca 100 gången, stoppat mig full med information om säker flygning mm mm. Ja jag vet inte riktigt vad jag mer ska kunna hitta på för att förbereda mig.

3,5 vecka hemifrån är lång tid. Jag kommer att sakna dom som är kvar hemma så otroligt mycket och jag kommer att vara supernyfiken på vad som händer här hemma. Men tänk, jag har då så svårt att leva i nuet. Nu längtar jag så att jag kan dö tills vi ska åka, men funderar redan nu på hur mycket jag kommer att längta hem emellanåt....... Det är väl märkligt. När jag kommer hem igen skall jag genast fundera på en kurs i att lära mig leva här och nu!!!! Jag sa fundera......

För att summera lite så har vi då haft en alldeles fantastisk vinter och den tycks bara fortsätta :) Faktiskt tycks den fortsätta så pass mycket att vissa delar av sverige står still och så även SJ. Men vi har inte stått still denna vinter. Har ju som jag berättat tidigare haft uppstart för min nya skidkarriär och det har varit fantastiskt, är ju ingen stjärnstatus på mig ännu men nog så roligt ändå:)

   

   

Även om jag tycker att vintern varit toppen så hoppas jag faktiskt att termometern har klättrat en bit under -5 och att takdroppet är i full gång när jag återvänder till Sverige.

Kram på er alla

Lördag 10.02.20

Ok, lördagkväll. Ligger i soffan och fördriver tiden med att surfa på Sydafrika. Snart, snart, snart bär det iväg :) 2 dagar kvar att jobba och sedan flygning i nästan ett dygn, inget jag ser fram emot men jag har förstått att det skulle ta onödigt mycket tid att ta sig dit med bil eller båt......

Igår var det dags för mammsens julklapp, musikal i Borlänge. Det var verkligen en jättemysig kväll som inleddes på Broken Dreams. Mamma beställde en förrätt och åt säkert 1/5 av den. Hon är ju som bekant inte så stor i maten men då blir det ju desto mer till mig :) Musikalen var toppen och sedan fortsatte vi hem och delade på en flaska vin. Dagen i dag startade vi upp med stor frukost och melodikrysset helt i äkta Masseranda.

När jag nu spenderat ett dygn med min mamma hade jag önskat att jag kunnat göra detsamma med min pappa. Saknar honom mycket emellanåt. Saknar hans dåliga skämt, hans kloka ord och hans enorma kärlek. Men han är i en annan värld nu och jag är säker på att han har det bra. Som han själv sa så spelade det ju ingen roll om han hamnade i himmlen eller helvetet för han hade vänner på båda ställena. Skön inställning, och jag är också helt säker på att det stämmer :)

Nej nu ska jag ta och avrunda den här lördagen med en liten skidtävling. Det kommer att bli jobbigt med hög puls och stor ansträngning. Men jag är säker på att jag ska klara det nu när jag har laddat med en stor godispåse, frågan är bara hur dom som ska åka klarar det. Vi får väl se.

Natti natti

:)

Hemkommen efter en mil i skidspåret i strålande sol, vila lite, duscha, ge mig iväg på fest och livet kan väl nästan inte bli så mycket bättre :)
Om två veckor är jag i Kapstaden och försöker leta på en buss som kan ta mig och mina vänner till vindistrikten, jag kan nästan inte tro att det är sant :)
Tänkt om jag hade förmåga att alltid se livet som det äventyr jag just nu upplever att det är. Jag ska verkligen göra mitt bästa, år 2010 kommer att bli det bästa året någonsin :)

Vad är hälsa???

Jag diskuterar ofta och gärna hälsa, på jobbet, bland vänner, med min mamma etc. Hälsa har idag blivit förknippat med fysisk aktivitet. Träning, hur många gånger i veckan? Vikt, vem definierar övervikt och undervikt? Hur många cm skall midjan vara för att vara hälsosam? Vilken metod är bäst för att förlora dom där extra kilona? Vad bränner mest kalorier? Vad är viktigast, att vara smal eller att må bra? eller kan man inte det ena utan att vara det andra? Kan dom där kilona vi tappar få oss att hitta kärleken? Är det vikt, träning och kalorier som är hälsa?

Jag hade bestämt mig för att gå och träna ikväll, eller åka skidor. Det var fast inpräntat i mitt huvud när jag kom hem. Istället hamnar jag i soffan framför grays anatomi med te, smörgås och glass. Ångesten väller över mig lika säkert som att räkningarna skall vara betalade den 30 varje månad. Jag sabbar mitt schema, jag förstör min hälsa, jag fuskar.......dåliga dåliga jag!!!

Men just ikväll hjälpte Grays mig att känna, ni vet, känslor som inte alltid är så lätta att känna. Man maler på, jobbar, tränar, sover, jobbar, tränar, sover och avviker ibland från schemat med en liten fest, utan att igentligen känna efter. Och skulle jag göra det någon gång så har jag ångest över det. Märkligt det där......

Ikväll valde jag te, smörgås, glass, grays, soffan och en liten stunds dåligt samvete ända tills jag kom på att jag bara avvek från schemat för att få känna det jag behövde känna just i kväll. I kväll valde jag te, smörgås, glass, grays och soffan för att det är hälsa för mig!!!

Samtal i vinternatten....

Samtal mellan två killar i kön till krogen i Uppsala

- A ja har då sparat alla nummer i min telefon till alla brudar ja pratar med på krogen någonsin
- Aha då kan du ju ringa någon av dom om du inte skulle träffa någon ikväll
- A, å jag har gjort ett litet prefix bredvid de som jag har knullat
- Ok, ja dom behöver du ju inte prova igen
- Nej precis!!
- Bara ringa dom utan prefix
- A smart va?
- Mmmm

Efter detta så gick vi ur kön och vände hemåt........


Fönstertittare, jag, nej, eller?????

Jag har blivit en fönstertittare. Jag vet, man får inte göra så men jag kan inte låta bli ibland! Jag går förbi fönster på fönster där familj på familj dukar upp till fredagsmiddag med många tallrikar (vilket betyer många människor). Jag vill också vara en del av en liten familj, i ett mysigt litet trähus efter ån, med mysiga små fredagsgäster och mysiga små kokande grytor på spisen och mysiga små efterrätter i kylen! 

Men sanningen är den att jag är faktiskt ganska nöjd nu med :) Veckan har precis avslutats med after work tillsammans med Cissi vilket innebar god mat och gott vin. Helgen forsätter sedan med fest i Uppsala med ett gäng underbara tjejer och i deras sällskap kommer jag att förvandlas till discotjejen :) Jag är lyckligt lottad och evigt tacksam trots att jag inte har mysiga små kokande grytor på spisen och mysiga små efterrätter i kylen, det kommer nog........

Trevlig helg på er!

RSS 2.0