Kass på att dela livet....

Ok, jag vet att jag är helt kass på att dela livet med er men det känns som att tiden bara försvinner. Ändå har det inte hänt så mycket......
Jag åker längdskidor, längtar till Sydafrika, försöker tillbringa kvällarna på Friskis, umgås med mina vänner, sliter på jobbet, klinkar på min gitarr och känner mig ganska nöjd.

Jag förundras över att det snart är dags för mig att ge mig iväg på mitt livs äventyr!! Vi har bokat boende för de första nätterna och transfer från flygplatsen vilket är helt i min smak. Jag skulle vilja se oss tre irra runt i Kapstaden och försöka hitta någonstans att bo, skulle ju lätt sluta med en natt på gatan och det tror jag inte är önskvärt just där. Men för övrigt så är resten av resan oplanerad vilket är helt olikt mig. Jag som delar in mina dagar i olika tidsblock för att veta att jag hinner med det jag ska göra :) Ja det där blir nog bra, jag litar på Lisa och Sofie, jag hänger helt enkelt på dom och gör mitt bästa för att njuta av stunden och nuet!!

Men nu är det dags för sängen. Morgondagen bjuder på skidåkning, middag med nära och kära, vin och husgung.

Puss och kram på er:)


 


En Söndag i januari i Hedemora

Hemkommen efter en misslyckad skidtur och ett lyckat 18-års kalas i Hedemora.
Tänkte idag prova om jag är så misslyckad som längdskidåkare som min mamma har uppgett att jag är. Hennes enda erfarenhet av detta är dock en upplevelse från när jag var i 6 års åldern och vägrade åka när jag väl fått på mig skidorna. Tydligen skrek jag av skräck och hon fick bära mig tillbaka till mål. Skam den som ger sig tänkte jag och åkte glad i hågen till Hedemora för att hyra mig ett par och prova igen. Väl uppe på berget var uthyrningen stängd och vem vet, jag kanske borde ta det som ett tecken????
En härlig vinterpromenad med Anna och hund blev det i alla fall :)

 

Vidare på kalas hemma hos Stefan. Hans yngsta pojk Nicklas har fyllt 18 år idag. Helt ofattbart!!! Jag kommer ihåg när han gick på fritids efter skolan i 2:an och var galen när man hämtade honom för tidigt så att han inte hann äta mellis där. Själv tyckte jag att jag var snäll, men jag antar att det var då det började bli viktigare med kompisar än med mig :) Jag kommer också ihåg när hans favoritplagg var en hemmasydd ljusblå pyamas med tillhörande nattmössa. Han hade den på sig jämt, och gud nåde om inte nattmössan fanns på plats vid sovtid. Undra om det är lika viktigt i dag? Förmodligen inte :) Det som är både lustigt och skrämmande med allt detta är att det har gått så många år och han har blivit så stor, men jag är ju som vanligt. Inte en dag äldre än då, eller???? Det är fascinerande hur tiden kan stå stilla för mig men att den fortsätter ticka för allt runt omkring. Jag vet att det inte är på det här sättet, men det känns så......
Hur som, det var ett supertrevligt kalas och jag är fullstoppad med fikabröd och glädje :)

Tidigare har jag lovat min moster att lägga upp kort på de blommor som hon skickade mig på min födelsedag och här kommer dom. Den buketten som står upp är från mamma och den andra är från dig moster, den är lika fin i dag, tack :)


Ännu en helg.....

Ännu en helg går mot sitt slut....
En helg för att finna kraft och styrka till nya äventyr. Jag har rensat bland det gamla och insett att det kanske är dags att gå vidare. (Anna, jag sparade videobandspelaren, så om du får tag på greys på VHS så vet du vart den finns) Någonstans har man i alla fall kommit när man vet vad man behöver ;)

Tack Lisa för att du förgyller mina helger i Falun, vad skulle jag göra utan dig?
Och till mina kära i Hedemora, jag saknar er, men imorn kommer jag och då ska vi se om min mamma har rätt. Kanske är jag så kass på längdskidor som hon säger, vi får väl se :)

Puss och godnatt

Falun 10-01-06

Mysförmiddag med Anna och barnen
Myskväll med Lisa
Sett världens sämsta film
Fikat på Waynes
Städat lite halvhjärtat
Tvättat
Beställt en ny dator

Ute är det -30 grader, själv ligger jag i min stora (ja inte superstor men 1,40 bred iaf) säng och funderar på vart han är, han som borde klia min rygg och värma mig ikväll. Man kanske skulle bli en avatar? Det verkar så mysigt där, och varmt och kärleksfullt (periodvis iaf). Nej föresten, jag skulle aldrig klara en flygtid på 5 år, jag bävar ju för den jag har framför mig på 18 timmar.......
Kanske är dags att sova nu innan det här blir allt för snurrigt :)
Godnatt

Festen

Ja vad säger man, i många år har jag planerat denna fest i mitt huvud. En fest skulle jag ha i mitt liv och det var den då jag skulle fylla 30. Nu har jag haft den och för min del är det bland det roligaste jag gjort. Det känns inte längre så otroligt jobbigt att var 30. Hur skulle det kunna göra det med så mycket vänner och så mycket roligt som vi ända har gjort genom alla år.

Under kvällen blev jag varse alla dessa galenskaper och även alla fina minnen jag har har med alla genom kollage, sånger, dikter, tal och mycket annat. Maten smakade toppen, tack mamma, och så även vickningen för dom som minns den ;) Maria höll som vanligt, som den naturbegåvning hon är, i alla lekar och lag OST med Anna och Ola i spetsen tog hem segern som innebar ära och berömmelse och naturligtvis lite alkholhaltiga drycker.

Tolvslaget firades med rakteter och champange, eller i alla fall alkohol som bubblade och sen dansade vi till morgonen. Vissa av oss till 04.30, andra till 06.00 (däribland jag) och somliga av oss till 10.00. Ja, dom kanske inte dansade till 10.00 men vill man inte att något roligt ska ta slut så vill man inte :)

Men det roliga tog slut tyvärr, och dagen efter var det dags för städning. Det var då jag insåg varför jag skall stå fast vid mitt beslut att endast ha en stor födelsedagsfest i mitt liv!!!

Och nu ligger jag här i soffan i Falun igen, det är ganska tomt och tyst. Så där tomt och tyst som det blir efter en hel helg med massor av vänner runt omkring sig. 30 år är inte så farligt och det är nytt år. För min del tror jag att det kommer att bli det bästa året någonsin och det är också det enda nyårslöfte jag har. Ja, förutom att försöka träna mer, äta mindre, sluta med godis, sluta med nikotintuggummi och alla andra såna där löften som man ger varje år som man aldrig kan hålla :)

Tack alla ni fantastiska människor som var med och förgyllde denna kväll, ni är bäst!!!!

Tack!

Det var många som sa otroligt fina saker på min fest, dikter, limmrikar, tal och sång. Jag kan inte med ord beskriva hur det känns. Jag är så glad att jag har sån tur att jag har alla er. Jag måste delge en av de dikter som jag fick av mina vänner, för oss som älskar Lasse så förstår ni att detta gick rakt in i mitt hjärta.

Till hjärter dam från hennes vänner

Hjärter dam vänder blad för en ny eskapad, det var inte bättre förr men det ska bli bättre framöver och någonstans har man i alla fall kommit om man vet vad man behöver

Lite mat och ett hem, ett glas vin och en vän. Varenda tår, varenda skratt, varenda dröm ska vi ha fatt, ja allt ska sugas ut ur denna nyårsnatt

Du blev så trött på den heta sommaren, på alla bilderna i Hedemora stad. men om du ångrar dig så kom ihåg att det är aldrig lång väg hem!

Vi kan alltid hjälpa dig upp, lysa upp den väg som du springer, vi kan alltid vagga dig varm och lugn

När du står på toppen och tittar ner, när det är ljust vartän du ser, när du vunnit kom ihåg oss då!

När allt känns på rutin och redan gjort så ska vi samla våra krafter och göra något stort för dig och kanske blir det som vi vill och vi kan träffas i april.

Så i kväll ska vi dränka oss i minnen eller flera liter vin och om vi förlorar varandra i vimlet så kom ihåg att vi står alltid bakom dig!


RSS 2.0