Fredagsmys

Ännu en vecka i kommunens tjänst är avverkad. Det har varit en bra vecka och jag känner mig nöjd. Det gör jag ju i och för sig väldigt ofta eftersom jag har världens bästa jobb och världens bästa arbetskamrater. Mitt kontor är kanske inte världens vackraste men jag trivs där och jag vill aldrig byta det mot ett annat kontor på ett annat jobb, inte nu i alla fall.......

Efter jobbet inför stundande helg så väntar fredagsmys och denna fredag var min trogna fredagsmyskompis Lisa åter. Kvällen har bjudit på kebabsallad och den traditionella godispåsen från Hemmakväll. Det är så otroligt mysigt hemma hos Lisa, inte så varmt kanske men väldigt mysig. Min vän har nämnligen kallhyra så man får utrusta sig med varma kläder vid höst och vinterbesök. Men sanningen är att kylan bara förhöjer mysstämningen då hon tänder i kakelugnen och fredagen känns fulländad. Ikväll fick vi också spontant finbesök från Hedemora då Ingela dök upp och gjorde oss sällskap.

 

Men nu är det nog dags för sängen om jag ska orka med morgondagen som består av mat, vin och singstar med arbetskamrater. Föresten är det tydligen vetenskapligt bevisat att man tycker att man blir 25% snyggare när man druckit två glas vin. Jag ser verkligen fram emot att bli 25% snyggare imorn, tyvärr brukar inte det stämma när man tittar på före och efterbilderna men det är ju härligt under tiden, längtar........


Att fylla 30!!

I morgon är det torsdag IGEN. Dagarna bara rinner iväg och mitt liv går alldeles för fort. Någon har sagt att det går fortare ju äldre man blir, kan det va så att det liksom eskalerar när man börjar närma sig 30? Jag undrar i så fall hur det ska se ut när man närmar sig 50 men i den här takten så får jag ju snart veta:)

Men jag tror att det är bättre att fylla 50 än 30. Då är liksom allt färdigt och förhoppningsvis så innehåller inte livet så många frågetecken. Har man fått barn så har man och har man inte kan man konstatera det. Har man rest jorden runt så får man vara glad över det och har man inte så lär man inte göra det då heller. Är man gift eller har varit så har man det, och har man det inte så är förhoppningsvis tiden förbi då man drömde om det.
I mitt huvud verkar det vara toppen att fylla 50 men eftersom det verkar gå undan så nöjer jag mig med 30 för denna gång.

För mig innebär att fylla år även att det är vinter vilket jag ser fram emot med en enorm längtan. Mina långfärdsskridskor ligger i skåpet och stirrar på mig varje gång jag ska ta fram något. Jag är helt säker på att dom är minst lika sugna som jag på att ta en vända på Runn. Åka fort, känna vinden i håret, kylan som gör rosor på kinderna och avsluta med varm choklad på en snötäckt is.........eller i alla fall staka mig fram i sakta mak, ha istappar i håret, förbannad över att det aldrig är lagom kallt och avsluta med halvljummen choklad i en snödriva som är för kall för att sitta i. Ja hur det nu än är så längtar jag till det:) För att försöka illustrera vad jag längtar efter så avslutar jag med några snökristaller från förra året.

Godnatt och sov gott.


Helgen som gick......

Helgen har verkligen varit toppen. Lördagen började med promenad i ett grått men ändå ganska mysigt Falun. Den fortsatte sedan med middagsbesök av Sofie, mamma och Lars-Åke. Lammfärsbiffar och potatisgratäng stod på menyn och jag tror att alla inblandade var nöjda.

För övrigt har Sofie bott här hela helgen och på lördagkväll fick vi också sällskap av Anna, Maria och Ingela. Sofie fick ett infall under dagen och impulsköpte ett singstar som blev väl uppskattat under kvällen. Anna spöade som vanligt skiten ur oss andra men ingen verkade ledsen för det.


Glada i hågen fortsatte vi kvällen med att besöka den stora grannstaden Borlänge och dess krogutbud. Detta utbud höll väl inte riktigt måttet men hela kvällen var ändå lyckad, fylld av skratt, sång och annat skoj.

Ja och då var det söndag igen, dagen då man åter igen frågar sig vad man ska göra med sitt liv. Jag älskar verkligen att ha lägenheten full i folk, jag skulle vilja att det var så jämt. Nu när alla åkt hem så känns här tyst och tomt. Den enda ljuspunkten för kvällen är att jag har smågodis kvar från fredagen som jag tänkt mumsa på och att det blir Ensam mamma söker. Ja jag vet, men nu råkar det vara så att jag gillar det programmet, det enda jag inte riktigt kan förstå är varför man måste vara mamma eller bonde för att få vara med i något liknande. Jag är övertygad om att Ensam socialsekreterare söker vore ett minst lika vinnande koncept!!!

Avslutningsvis kan jag berätta att jag ju ofta har ont i knäna efter att ha spenderat en kväll i högklackat. I dag är en sån dag, men skillnaden nu är att jag har ett namn på min skada. En vän ringde precis och meddelade att jag lider av ledmus och ja, det här är tydligen en knäåkomma!! känns skumt att ha en ledmus i knät men jag är ändå tacksam för att mina vänner engagerar sig i mig och mina åkommor. Nu har jag en diagnos på mitt trasiga knä och det känns plötsligt mycket bättre. Som någon tidigare sagt, vem behöver bli läkare när man har google?

Kram på er


 


Gråtrist lördagmorgon i Falun, men vackert ändå!


Välkommen till min blogg 2

Innan jag skrev mitt lilla inlägg om gitarrkarriären så borde jag kanske ha plitat ner några rader under: Välkommen till min nya blogg. Nu blev det inte så men jag har ändå funderat. Vad ska jag skriva om? skriver jag för min egen skull eller för andras? Hur mycket tankar vill jag dela?
Men jag tror helt enkelt att "jag antar att vi menar hela livet" är just precis vad jag ska skriva om så jag gör ett försök:)

Dagen i dag har jag först spenderat på mitt fantastiska jobb för att sedan efter detta åka till musikaffären och inhandla en ny sträng. Skulle tro att grannarna vid det här laget är väldigt glada över min nya blogg eftersom min paus för att skriva ett inlägg här är den enda gången under eftermiddagen som jag lagt ner min terapi och dom fått chansen att vila öronen.
Tyvärr är jag rädd att de får utstå detta falskspelande och felspelande under lång tid då jag känner att det här är den bästa terapi som jag hittills provat. Förutom att åka runt runt med Anna i bilen i Hedemora vill säga, det slår allt! Den spontana bilåkningen med kaffe och en god vän att analysera livet med är höjden av välbefinnande. Bilterapi är kanske något jag skulle vidareutveckla inför en framtida yrkeskarriär, evidensbaserad och allt!!

Nu ska jag göra mig färdig för en kväll i soffan med idol och godis. Min evigt trogna fredagsmyskompis fattas mig ikväll men då dyker en annan upp, vilket enorm tur jag har :)

Mitt verktyg för fullständig lycka :)


Gitarrkarriären är nära nu........

Först och främst så vill jag tacka min vän Anna för att hon gjort det möjligt för mig att dela med mig av livet här på världswebben. Själv hade jag aldrig haft tid att skapa en så fin bloggsida då jag nu är allt för upptagen med att lära mig att spela gitarr. För i dag så anlände den, ett stort fint paket från Musikbörsen som kommer att rädda mig från ångest och ge mig livslusten tillbaka. Jag har nämnligen höga förväntningar på denna gitarr, och det började ju bra.....

Efter jobbet skyndar jag mig glad i hågen till ICA Slätta för att hämta ut min dyrgrip (den billigaste dom hade men ändå). Väl där så krånglar kassan och det tar en evighet innan det blir min tur. När det väl blir det så hittar först inte den unga och relativt snygga killen bakom kassan mitt paket. När han sedan gör det så blir han lite nyfiken  och frågar mig vad det kan vara för spännande från Musikbörsen som kräver ett så stort paket. Eftersom jag nu för tiden uppenbarligen inte förstår mig på småprat så får jag endast fram ett litet: -Ja du........ Han skrattar till och säger: -Det kanske kan vara ett instrument???? Jag pressar fram ett litet leende, grabbar tag i paketet, skyndar mig iväg och slår till en farbror i huvudet innan jag lyckas ta mig ut. Väl hemma sliter jag upp papplådan och börjar känna svettningar när jag blir osäker på om det är en gitarr eller en ukulele jag har beställt. Jag besämmer mig iaf för att det är en gitarr och börjar med stor entuasm att stämma den med min nya stämningsapparat som jag också inhandlat. Efter ett tag blir jag dock osäker på om sträng nr 3 (vet fortfarande inte vad den har för bokstavsbeteckning, oviktigt om ni frågar mig) verkligen låter som den ska så jag spänner den lite till. Detta "lite till" blir lite för mycket och strängen smäller av och min gitarrkarriär är över för denna kväll.

Men skam den som ger sig, i morgon bär det av raka vägen till musikaffären och sen kommer grannarna inte att få en lugn stund på hela helgen. Jag tror dom kommer att gilla det :)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0